REORGANIZAREA ATRIBUTIILOR CRESTE PRODUCTIVITATEA ECHIPEI
La inceputul fiecarui sezon sau an, este important sa reevaluam intentiile, dorintele, provocarile si obiectivele fiecarui membru al echipei astfel incat noi ca antreprenori sa ii putem ajuta in dezvoltarea profesionala, iar ei sa inregistreze rezultate excelente si sa reuseasca sa faca performanta.
Reorganizarea atributiilor poate fi o modalitate extraordinara pentru cresterea productivitatii unei echipe, iar asta presupune alocarea in mod clar a sarcinilor si responsabilitatilor. Ce presupune acest proces:
✓Evaluarea sarcinilor curente, adica realizarea unui inventar cu toate task-urile si responsabilitatile echipei. Aceasta poate ajuta la identificarea unor proceduri care nu mai sunt necesare sau care pot fi delegate catre alti membri ai echipei.
✓ Identificarea punctelor tari ale fiecarui membru al echipei. De exemplu, daca un membru al echipei are abilitati de comunicare remarcabile, ar putea prelua sarcini care implica interactiunea cu pacientii.
✓ Comunica schimbarile efectuate si explica de ce s-au luat aceste decizii astfel incat echip sa imbratiseze noul proces.
✓ Supervizeaza constant fiecare activitate astfel incat sa te asiguri ca planul va da roade si imbunatateste toate fluxurile de lucru
Ca sa ne indeplinim atributiile avem nevoie, in fiecare zi, de motivatie si aceasta poate fi dobandita in diferite moduri , iata cateva idei:
✓ Crearea unui mediu de lucru pozitiv, optimist, echilibrat, insotit de o comunicare deschisa si eficienta.
✓ Oferirea oportunitatilor de instruire si dezvoltare a competentelor pentru a progresa in cariera
✓ Comunicarea clara task-urilor. Este important ca membrii echipei sa stie ce se asteapta de la ei, precum si standardele de performanta care trebuie atinse. Acest lucru poate ajuta la eliminarea ambiguitatilor si poate face ca membrii echipei sa se simta mai motivati sa faca un efort suplimentar pentru a atinge aceste obiective.
✓ Acordarea feedback-ului intr-o maniera profesionala, unilaterala si echidistanta la finalul programului sau dupa fiecare realizare importanta indiferent de rezultat.
✓ Oferirea de recompense in functie de realizari la nivel individual sau la nivelul intregii echipe.
O echipa bine pregatita participa periodic la programe de formare profesionala, la cursuri de tip refresher, adica de reimprospatare si validare a cunostintelor si obisnuieste sa impartaseasca din experienta dobandita colegilor si se sprijina reciproc.
Alege din lista noastra de workshop-uri https://brandmatic.ro/cursuri/ , programul potrivit echipei tale sau realizeaza un mix de cursuri care va vor ajuta sa va atingeti obiectivele