Programe de perfectionare profesionala pentru asistenti medicali

Se vorbeste despre criza lipsei personalului auxiliar, a asistentilor medicali in domeniul sanatatii, de foarte mult timp. Asistam neputinciosi la ceea ce se intampla in spitale, clinici, fie ele private sau de stat, si speram doar ca la un moment dat legile si managementul potrivit vor reusi sa organizeze totul.

Dar sunt prea multe de updatat si ne invartim unul in jurul altuia, dam vina pe birocratie, institutii abilitate, ignoranta celor implicati direct, lispa pregatirii echipei, lipsa practicii, iar totul are repercusiuni asupra pacientilor.

Agentia de management si marketing medical Brandmatic.ro a structurat nu mai putin de 12 programe dedicate echipelor medicale si non-medicale (front desk, coordonatori pacienti, administrativ) care pot fi vizionate si achizitionate direct https://brandmatic.ro/cursuri/, iar special pentru asistentii medicali – un curs compus din 4 module, care cuprinde urmatoarele teme:

  • Modulul 1 – Tehnici de comunicare si organizare
  • Modulul 2 – Curatenie, dezinfectie si sterilizare
  • Modulul 3 – Teorie: prelevarea probelor biologice si administrarea tratamentelor pe cale parenterala
  • Modulul 4 – Practica: Recoltarea sangelului venos, injectii si perfuzii

“Aceste cursuri sunt menite sa ajute asistentii medicali sa dobandeasca informatii actuale despre cele mai sus mentionate si sa deprinda tehnica corecta. Nu oferim drept de libera practica, asta trebuie sa se inteaga foarte bine, si nici credite EMC. Orice curs in plus constituie un avantaj la momentului unei angajari, dar nu acopera anii de studii. Toti participantii au fost extrem de multumiti pentru informatiile primite si pentru posibilitatea de a exersa fiecare procedura atat cat au avut nevoie. Programele noastre sunt bine structurare, insotite de ghiduri explicative, iar trainerii sunt formatori acreditati, cu experienta in domeniu. Ca si in anii precedenti, vom fi prezenti in Bucuresti, Brasov, Timisoara, Cluj Napoca, Constanta si Iasi si asteptam cu nerabdare sa cunoastem oameni si profesionisti devotati domeniului de activitate, care se preocupa sa isi updateze constant cunostintele.” – Alina Sava, Fondator Brandmatic.ro.

Agentia Brandmatic.ro a fost infiinta in anul 2017, in urma unei experiente de 10 ani in domeniul medical, de catre Alina Sava. Avand un background valoros in domeniul managementului si comunicarii, a realizat aceste programe de training pentru a ajuta cat mai mult echipele medicale si non-medicale in interactiunea cu pacientii si in dezvoltarea unei experiente favorabile acestora.

“Am spus-o si o voi spune cu fiecare ocazie, Romania are medici extraordinari, devotati meseriei si dornici sa le ofere pacientilor servicii de calitate superioara. Multe cabinete si clinici s-au transformat in centre de excelenta prin serviciile pe care le ofera. Insa, din pacate, exista o “prapastie” foarte mare intre medic – echipa si pacient, din lipsa unui management de calitate, din lipsa comunicarii pro pacient, din neconstientizarea faptului ca serviciile medicale au nevoie de un altfel de relationare interna si externa si de expunere fireasca. – Alina sava, Fondator Brandmatic.ro

Acum, asistentii medicali pot beneficia de perfectionare profesionala atat prin intermediul cursurilor si programelor de training online, dar si cu prezenta fizica in principalele orase din tara. Putem creste nivelul de performanta si in acest domeniu si avem nevoie sa facem acest lucru.