Bootcamp de management si marketing medical dedicat medicilor si antreprenorilor medicali

Ce este un bootcamp de management si marketing medical?

Este un program intensiv de 2 zile pe care noi, Agentia de management si marketing medical Brandmatic.ro, il organizam in fiecare an si iata ca am ajuns deja la cea de-a 7-a editie. Programul este dedicat medicilor, antreprenorilor medicali, managerilor medicali si coordonatorilor de pacienti, este cu prezenta fizica si se desfasoara, cum ne place noua sa spunem, in centrul de business al capitalei. Am dorit sa cuprindem in experienta evenimentului si aceasta influenta puternica a locului, a tehnologiei, a inovatiei, a miscarii continue, a creativitatii si de ce sa nu recunoastem, a succesului realizat prin educatie, stiinta si finante bine investite 🙂

De ce ar trebui medicii sa fie interesati de management si marketing?

De ce este nevoie sa iti organizezi bine programul si sa apari in societate in cea mai buan varianta a ta? Cam asa se traduc aceste doua notiuni atat de firesti care fac parte din viata noastra personala si profesionala.Fara sa ne dam seama facem management cu noi, cu familia, cu prietenii si marketing, adica comunicare in fiecare zi. Diferenta vine in momentul in care constientizam ca asta facem si ne ocupam sa aprofundam aceste stiinte si le aplicam corect.

Revenind la intrebare, este nevoie sa lipim aceste notiuni de activitatea medicala atunci cand administram un cabinet/ clinica/ spital sau urmeaza sa ne deschidem un astfel de business. In cazul in care noi ca medici alegem sa delegam alte persoane/ departamente sa se ocupe cu aceste lucruri, este important sa stim ce anume sa le cerem si totodata sa avem cunostintele necesare pentru a le evalua corect performanta.

Care sunt problemele cu care se confrunta medicii antreprenori?

Se subestimeaza foarte mult puterea si importanta imediata a acestor componente de business absolut esentiale. Adica, nu aloca timp organizarii cu gandul ca daca nu lucreaza efectiv in cabinet pierd bani. Iar cand vine vorba de marketing il privesc ca pe ceva inutil sau dimpotriva, se asteapta sa genereze reactii imediate in conditiile in care ani de zile nu au facut nimic in aceasta directie.
Pe langa toate acestea, forta de munca lipseste cu desavarsire si implicarea este minimala. Aici fac referire la asistenti medicali, front desk, etc. Cunoscand aceste nevoi noi am elaborat 12 programe de training dedicate echipelor tocmai pentru a le veni in ajutor: https://brandmatic.ro/cursuri/

Ce subiecte abordati la bootcampul de management si marketing medical?

Prima zi este dedicata managementului si tratam subiecte legate despre organizarea echipelor, upgradarea fiselor de atributii, imbunatatirea experientei pacientilor si incheiem ziua cu noi tehnici de luare a deciziilor.
Cea de-a doua zi este despre comunicare, marketing, social media, creare continut si bugete.

Vor prezenta 4 speakeri cu experienta in domeniu care vor veni cu solutii probate. Vom sustine sesiuni de brainstorming, feedback, workshopuri integrate, totul super dinamic. Nimeni nu pleaca fara solutii si suport in implementare.

Apropos bugete, cati bani cheltuie un cabinet/ clinica pe serviciile de marketing?

De cele mai multe ori fie insucienti sau mai grav, prea multi intr-un mod foarte gresit. Acesta este si motivul pentru care deschidem aceasta cutie a pandorei si vorbim despre bani, pentru ca acest serviciu este important sa se desfasoare constant, deci are nevoie sa fie sustinut si vazut ca parte din business, ca ceva ce te ajuta sa cresti nu care doar iti aduce cheltuieli. Si atunci, in cadrul bootcampului facem calculele.
Vedem ce este prioritar, ce reprezinta investitie pe termen lung, care sunt costurile lunare ce tin de sfera marketingului, cum impartim aceste costuri pentru ca sunt multe “consumabile” cum ar fi: creare continut scris, creare continut foto/video, administrare social media, campanii platite, grafica digitala, servicii IT, SEO, evenimente, merchandise, newsletter marketing si tot asa in functie de obiective si bugete actiunile se ramifica.
Promisiunile de genul “ iti generez 50 pacienti noi pe luna” nu este sustenabil si am avut multi clienti care au crezut astfel de lucruri si si-au dat seama ca au platit ceva ce nu le-a adus niciun beneficiu. Veniti la bootcamp ca sa nu mai pierdeti resurse!

Ce are special editia de anul acesta fata de celelalte?

Ai intuit bine, fiecare editie are ceva particular pentru ca tendintele sunt mereu in schimbare si ne adaptam, ca sa nu mai punctam ca fiind o agentie de marketing ne dorim sa fim macar cu o secunda inaintea timpurilor 🙂
Da, marketingul si manangementul trebuie sa aibe mereu in vedere comportamentul cumparatorilor de servicii medicale. Conditiile culturale si sociale au ajuns sa dicteaze mai mult in fata calitatii si chiar a costurilor.
Canlele media sunt diferite, influenta AI se vede foarte mult, iar din dorinta unora de a se face cat mai vazuti intr-o piata mega sufocata de content, ajung sa se agate de trenduri numai ca in marketingul medical lucrurile stau diferit. Agenda completa poate fi vizionata aici: https://brandmatic.ro/produs/bootcamp-management-si-marketing-medical/.
Stilul se schimba periodic, iar investitiile in trenduri sunt efemere. Sa luam exemplu industria fashion, cumperi acum un t-shirt foarte scump, care este la moda si peste 6 luni, un an, este demodat, iar investitia nu s-a amortizat 🙂 a conchis Alina Sava – Fondator Agentia de management si marketing medical Brandmatic.ro