5 METODE PENTRU FORTIFICAREA RELATIEI CU PACIENTII

Pentru castigarea increderii unui pacient se depune mult efort si este bine ca aceasta incredere sa ramana pe toata durata tratamentului, dar si dupa.
Un pacient castigat devine o sursa noua de generare de noi pacienti, recomandarea (word of mouth) ramane principala sursa sigura de conversie.
Ce poti face pentru a mentine o relatie profesionala de incredere pe termen lung depinde in principal de urmatoarele 5 metode:
1. Comunica clar si transparent cu pacientii atat fata in fata cat si in mediul online.
Indiferent de cat de des un pacient vine la cabinet pentru tratament, el se asteapta sa ii se acorde din ce in ce mai multa atentie proportional cu sumele achitate. Pacientii au nevoie de raspunsuri clare, de explicatii pe intelesul lor, de atentie din partea membrilor echipei.
2. Fa-le cunoscute toate optiunile de tratament posibile si ajuta-i sa aleaga ce le este mai potrivit.
Ofera cel putin 2 varainte de tratament ori de cate ori diagosticul permite. Atunci cand ii lasi posibilitatea pacientului de a alege, simte ca detine controlul asupra sanatatii sale si apreciaza faptul ca i-ai dat aceasta libertate de alegere.
3. Evidentiaza cu fiecare ocazie beneficiile si riscurile pentru orice tratament. 
Acorda timp discutiei cu pacientii, nu este niciodata timp pierdut, doar incredere castigata care se eflecta in recomandari si incasari.
Pastreaza fotografiile medicale pentru discutiile cu pacientii. Acestea sunt ideale pentru exemplificarea fiecarui tratament. Nu trebuie sa le afisezi peste tot in online, pentru ca daca nu sunt insotite de explicatii clare, prezentate intr-un format vizual atratagor, devin doar niste imagini.
4. Mentine comunicare cu pacientii si dupa finalizarea tratamentului.
Baza de date, pacientii care au trecut cel putin odata pragul clinicii, vor ramane principala sursa de venit, deja castigata. Integreaza-i in programe de fidelizare si recall, comunica periodic cu acestia si informeaza-i asupra activitatilor clinicii, a ofertelor. Fa-i sa se simta parte dintr-o structura respecatbila, o structura cu valori, o entitate cu care ei sa rezoneze si in care sa-si doreasca sa ramana alaturi pe termen lung.
5. Protejeaza datele. Securizeaza toate informatiile si datele cu caracter personal al tuturor pacientilor.
Apeleaza la serviciile de cyber security pentru securizarea tututor informatiilor. Vezi ce inseamna asta aici: https://brandmatic.ro/securitatea-cibernetica-a-cabinetului-prioritate-maxima/ . Aceasta baza de date, pe care clinica o detine, este cea mai valoroasa componenta. Este un segment important pe care putem as il activam si sa il reactivam chiar si in lipsa Facebook-ului sau oricarei alte platforme online care la un moment dat poate sa nu mai fie accesibila.
Si o metoda bonus cu care nu s-a dat gres niciodata: 6 Pregatirea continua a echipei prin cursuri dedicate.
Performanta se obtine prin pregatire si educare continua. Faciliteaza-le tuturor angajatilor participarea la cursuri de formare profesionala si de ce nu motivationale ( cursuri de tip fresher si refresher), cel putin o data la fiecare 6 luni. Pregatirea angajatilor, intelegerea si aplicarea standardelor inalte pe care le-ati gandit, proiectat si investit in clinica, trebuie sa se regasesca in abordarea profesionala a fiecarui membru din echipa. Vezi cursurile Brandmatic disponibile: https://brandmatic.ro/cursuri/
Alegeti un coordonator in rolul unui customer service care sa omogenizeze si sa faciliteze aceasta comunicare intre medic- pacient- echipa. Nimic nu este imposibil, iar increderea este ceea ce ai inainte de a intelege orice problema/ afectiune.